Pålsboda Förr och Nu

Välkommen till gästboken

Skrivet av Larzeric Legoli Norell, den 24. apr, 2022

Verkar vara mycket bra inspelningar Ni gjort kommer över en dag till Er för att titta och även köpa filmer.

Vilket arbete Ni måste lagt ner för att återspegla Pålsboda på alla sätt.

Grattis för detta.

Jag är född i Pålsboda 1942 är mycket intreserad av dess historia.

E-post:

@telia.com

larznorell

Skrivet av Emelie, den 26. jan, 2021

Hej! Jag skulle vilja veta vilka artister som spelat i folkets park gärna vilket år. Det året jag är mest intresserad av är 2011 och 2012. Kan ni ta reda på det? Skulle va oerhört tacksam!

E-post:

@outlook.com

emelie.eklund1

Skrivet av Fredrik Lennström, den 1. jan, 2021

Hej,

Jag hålkler på och tillverkar whiskey i pålsboda och skulle vilja veta mer om pålsbodas/svennevads historia för att förankra min whiskey till orten. Finns det möjlighet att få fram information om tidigare historia?

E-post:

fredrik.lennstrom

@hotmail.com

Skrivet av Karel Stokking, den 7. dec, 2020

De ooorspronkelijke Zweedse kentekenplaat van de Fiat 500 A. Kan iemand er wat meer over vertellen? Oude foto's?

E-post:

@hotmail.com

mzeoord

Skrivet av Karel Stokking, den 7. dec, 2020

Hallo. Ik heb een Fiat 500 A Standard Coupe uit 1939. Deze auto werd nieuw geleverd in Palsboda en bleef in Zweden tot 2000. Daarna ging de auto naar Nederland.

E-post:

@hotmail.com

mzeoord

Skrivet av Sören Densjö (fd Karlsson), den 7. maj, 2018

Åter en väl genomförd Hemvändardag. Tack för att Ni ordnar detta årliga evenemang. Träffade utvandrade Pålsbodabor från bl a Åkersberga, Göteborg, Arkösund, Hunnebostrand, Hampetorp, Örebro och flera orter. Det är en stor kulturskatt som Ni förvaltar i studiecirkeln "Pålsboda förr och nu". Såg att både gjuteriet, FOKE och sågen var på väg att växa fram som modeller. Alltid lika kul att återvända och alltid hittar man något nytt och intressant.

E-post:

soren

@densjo.se

Skrivet av Sören Densjö (fd Karlsson), den 7. maj, 2017

Tack för ännu en trevlig Hemvändardag. I dag blev det fokus på gamla bekanta. Konstaterade vid fikat att vi var tre personer som satt bredvid vanandra och inte hade gjort det sedan vi var med i scouterna på 50-talet. Vilka? Hans-Åke Björk, Sten-Åke Rehnvall och Sören Karlsson. Modellerna fick sitt vid besöket av landshövdingen i förra veckan. Lätt att bli nostalgisk vid besöken i Pålsbodarummet.

E-post:

soren

@densjo.se

Skrivet av Sören Densjö (fd Karlsson), den 27. apr, 2017

Stort tack för att jag blev inbjuden till invigningen av de nya modellerna som gjordes av landshövding Maria Larsson. Intressant och härligt att se hur "Pålsbodarummet" fortsätter att utvecklas. Vilken kulturskatt för bygden. Ett par av modellerna som invigdes har jag personliga kopplingar till. När Folkasboskolan byggdes sommarjobbade jag på bygget 1964. I Norra skolan gick jag i 6 år innan realskola o gymnasium i Hallsberg. Kul att Ni gjort interiören så detaljrik. Roligt att se bastu och badavdelning där Gullan Haglund såg till att vi blev rentvättade. Hoppas kunna dyka upp igen på hemvändardagen den 7 maj.

E-post:

soren

@densjo.se

Skrivet av Sören Densjö (född Karlsson o son till Greta o David), den 28. nov, 2016

Efter besöket 1:a advent 2016. Det är alltid lika trevligt att komma till "Pålsboda förr och nu". Det är en njutning att titta på de fantastiskt fina modellerna av samhället och dess olika hus o gårdar. Kul att få se de nya modellerna av Norra skolan, Folkasboskolan och Falla gård. Alla dessa foton gör att man kan drömma sig tillbaka till den tid som varit. Inget fel på Pålsboda i dag, men vilket blomstrande samhälle som har vuxit fram sedan stambanan anlades. Många dynamiska industrier har försvunnit. Imponerande att kunna ta del av all bilddokumentation från dessa arbetsplatser. Ni som som är engagerade i "Pålsbodarummet" gör en verklig kulturgärning. Ni vårdar kulturskatten och vidareutvecklar den. Inte minst vi utvandrade Pålsbodabor uppskattar Ert idoga arbete.

E-post:

soren

@densjo.se

Skrivet av Yngve Göthlin, den 30. dec, 2015

TACK för i år och Gott Nytt År !
Den 8 maj har vi återvändardag mellan kl 11-16.00. Vi kommer bl a att visa den nya modellen av Norra skolan och Falla gård.
Vi önskar utöka vårt lagar av foton från skolan och önskar Er hjälp med detta. Vi
vill låna bilder att kopiera av. Tack på förhand och VÅLKOMNA.
Pålsboda Förr och Nu

E-post:

ylwgot

@hotmail.com

Webbsida:

Skrivet av Stephan Nordqvist, den 10. nov, 2015

Stort tack för härlig hemsida! Finns det fler skolfoton? Saknar 53-orna. Jag undrar även om datum för hemvändardag -16.

E-post:

@comhem.se

stephan.nordqvist

Skrivet av Sören Densjö (fd Karlsson), den 3. maj, 2015

Stort TACK för en trevligt anordnad Hemvändardag den 3 maj 2015. Kul att träffa personer som man inte träffat på årtionden. Pålsbodarummet är en enorm kulturskatt som Ni aktiva förvaltar och utvecklar på ett strålande sätt. Imponerande att se alla gamla fotografier, filmer, dokument och inte minst modellen av Pålsboda. Vi utvandrare tycker att mycket trevligt att återknyta kontakten med bygden. Hoppas att alla Pålsbodabor också tar tillfället i akt att besöka denna kulturskatt.

E-post:

soren

@densjo.se

Skrivet av Kenneth Haglund, den 30. mar, 2015

Skrivet av Kenneth Haglund den 30 mars 2015
Har varit och tittat på Er sida mycket bra. Läst historik och tittat på kort. Jag är uppvuxen i Pålsboda och gick i norra skolan. Min fröken hette Florens Rydne i 1:a och 2:klass.Ingrid Otter från 3dje till 5 klass, i sjuan Bengt Wallin. Bodde på Torggatan 15. Flyttade från P-boda 1967. Bor numera i Kumla. Återkommer ev. med gamla bilder från Pålsboda.


E-post:

@telia.com

kemajo7

Skrivet av Lisa Björklund, den 16. feb, 2015

Vilken fantastisk sida. Jag har varit inne och rest runt i Pålsboda genom tiderna. Jag har även visat sidan för min pappa P-O Björklund (Pelle) och han är stormförtjust. Jag kommer att skicka in bilder och har kontakt med Gunnar. Är det någon här som kommer ihåg min pappa får ni gärna mejla mig så läser jag för pappa. Hans tankar går ofta till Pålsboda och hans uppväxt.

E-post:

Webbsida:

Skrivet av Bo Carlsson, den 12. jan, 2015

Fick nyss tips om denna hemsida av Yngve G. Blev mycket positivt överraskad och ser fram mot kommande besök med OK Tisaren.

E-post:

bosse.c

@bredband.net